29 maart 2023

Webinar | Heb ik een medewerker in dienst of is het een zzp’er?

Op 24 maart 2023 wordt een uitspraak van de Hoge Raad verwacht in een zaak met maaltijdbezorger Deliveroo. Het Hof Amsterdam oordeelde al eerder dat bezorgers van de Britse onderneming geen zelfstandigen zijn, maar werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst. De uitspraak van de Hoge Raad kan grote gevolgen hebben voor zzp’ers en organisaties die hun inhuren. Wanneer heb je als organisatie een werknemer in dienst of is sprake van een zzp-er?

Hierover organiseert AWVN op 29 maart 2023 van 10:00 tot 12:00 uur een webinar.

Tijdens dit webinar gaan Esther van den Bergh en Armand Lahaije in de op de overeenkomsten en verschillen tussen de werknemer en de zzp’er vanuit arbeidsrechtelijk en fiscaal perspectief. Wanneer is iemand werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst en wanneer is sprake van een (echte) zzp’er? En wat zijn de gevolgen van die kwalificatie?
Ze geven een analyse van de belangrijke recente arresten (onder andere X/Gemeente Amsterdam (2020) en Deliveroo-arrest) en geven praktijktips. Ook komen de Wet DBA en de webmodule aan de orde, en is ruimte om vragen te stellen.

Na afloop van dit webinar heeft u meer zicht op hoe u kunt beoordelen wanneer iemand op basis van een arbeidsovereenkomst of als zzp’er werkzaam is, en wat de consequenties zijn van deze kwalificatie.

AWVN-cursus, AWVN-masterclass, AWVN-bijeenkomst, AWVN-webinarPraktische informatie
Online bijeenkomst, woensdag 29 maart 2023, 10-12 uur
Docenten
mr. Esther van den Bergh, advocaat arbeidsrecht, AWVN-advocaten en mr. Armand Lahaije, adviseur internationale arbeidsmobiliteit/fiscale zaken
Doelgroep
HR-directeuren, HR-managers, HR-Business partners, medewerkers van de financiële afdeling of van de salarisadministratie
Kosten
€ 150 (exclusief btw) voor leden en indirecte leden van AWVN en NVP-leden. Niet-leden betalen € 225 (excl. btw)
Inschrijven: via onderstaand formulier
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging; uiterlijk een week voor de bijeenkomst ontvangt u een mail met een deelnemerslink voor het webinar.

Nog vragen?
Neem dan contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.

Aanmelden (u moet hiervoor ingelogd zijn)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Aanmelden