Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: sociale verzekeringen
n.n.b.n.n.b., donderdag 08 maart 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: sociale verzekeringen

Sociale verzekeringen, tweede workshop van de cyclus Internationale arbeidsmobiliteit (voorjaar 2018).

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Om werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren behulpzaam te zijn, heeft AWVN de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf workshops. Tweede deel van de workshopcyclus: internationale sociale verzekeringen.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

  Na afloop van de hele cyclus weet u welke acties nodig zijn als u werknemers uitzendt of buitenlandse werknemers inhuurt – dat maakt deze uitgebreide workshopcyclus uniek in Nederland.

  Bij inschrijving voor de hele workshopcyclus geven de cursusleiders u de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen over het bestaande of te ontwikkelen internationaal uitzendbeleid en het expatcontract.

 • Sociale verzekeringen

  Nederland heeft inmiddels met meer dan 45 landen een sociaal-zekerheidsverdrag afgesloten. De workshop gaat in op de verschillen tussen verdragssituaties en niet-verdragssituaties. Bij verdragssituaties is er de keuze tussen toepassing van het werklandbeginsel of detachering. Bij niet-verdragssituaties dient eerst vastgesteld te worden of de Nederlandse sociale verzekering ophoudt bij tewerkstelling in het buitenland, daarna komt vrijwillige of particuliere verzekering ter sprake.

 • Voor wie?

  De workshops zijn voor iedereen die met internationale arbeidsmobiliteit te maken heeft: HR-medewerkers, medewerkers P&O, expatmanagers en hoofden personeelszaken, salarisadministrateurs, relocation medewerkers en adviseurs internationale uitzending.

 • Kosten en overzicht overige workshops IAM voorjaar 2018

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

  Kosten
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN)
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN)

  Overzicht overige workshops voorjaar 2018
  • IAM 3 – arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, 12 april   Meer informatie over deze workshop
  • IAM 4 – belastingrecht, 17 mei  Meer informatie over deze workshop
  • IAM 5 – pensioen, 14 juni   Meer informatie over deze workshop

  Meer informatie
  Neem contact op met Erica Kremer (e.kremer@awvn.nl of 070 850 86 71).

 • Accreditatie workshop sociale verzekeringen

  De workshopcyclus Internationale Arbeidsmobiliteit (IAM) van AWVN is geaccrediteerd door de NIRPA, het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting, en door het RB (Register Belastingadviseurs).
  Deelname aan een workshop levert 86 NIRPA-punten op of 5,5 RB-punten.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie