Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: sociale verzekeringen
n.n.b.n.n.b., donderdag 08 maart 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: sociale verzekeringen

Sociale verzekeringen, tweede workshop van de cyclus Internationale arbeidsmobiliteit (voorjaar 2018).

Nederland heeft inmiddels met meer dan 45 landen een sociaal-zekerheidsverdrag afgesloten. De workshop gaat in op de verschillen tussen verdragssituaties en niet-verdragssituaties. Bij verdragssituaties is er de keuze tussen toepassing van het werklandbeginsel of detachering. Bij niet-verdragssituaties dient eerst vastgesteld te worden of de Nederlandse sociale verzekering ophoudt bij tewerkstelling in het buitenland, daarna komt vrijwillige of particuliere verzekering ter sprake.

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Om werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren behulpzaam te zijn, heeft AWVN de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf workshops. Tweede deel van de workshopcyclus: internationale sociale verzekeringen.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen.

  Alle informatie over deze workshopcyclus.

 • Kosten

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

  Kosten
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN)
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN).

 • Inschrijven