Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: pensioen
n.n.b.n.n.b., donderdag 14 juni 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: pensioen

Pensioen: vijfde en laatste workshop van de cyclus Internationale arbeidsmobiliteit (voorjaar 2018).

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf delen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

  Na afloop van de hele cyclus weet u welke acties nodig zijn als u werknemers uitzendt of buitenlandse werknemers inhuurt – dat maakt deze uitgebreide workshopcyclus uniek in Nederland.

  Bij inschrijving voor de hele workshopcyclus geven de cursusleiders u de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen over het bestaande of te ontwikkelen internationaal uitzendbeleid en het expatcontract.

 • Internationaal pensioen

  Bij het in- en uitzenden van personeel zijn er vaak vragen over het pensioen: voortzetten of niet?
  Tijdens de workshop komt (’s ochtends) aan de orde hoe u het Nederlandse pensioen van uitgezonden werknemers kunt voortzetten, en andersom hoe u het pensioen van tijdelijk in Nederland werkende expats eventueel kunt continueren.
  ’s Middags staat een multidisciplinaire casus op het programma. Aan de hand van een aantal casusposities worden de verschillende onderdelen van de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit met elkaar verbonden. Het is een verkorte weergave van de workshopcyclus. Onder begeleiding van de docenten oefent u nog één keer met de stof uit de verschillende onderdelen van de cyclus.

 • Voor wie?

  De workshops zijn voor iedereen die met internationale arbeidsmobiliteit te maken heeft: HR-medewerkers, medewerkers P&O, expatmanagers en hoofden personeelszaken, salarisadministrateurs, relocation medewerkers en adviseurs internationale uitzending.

 • Kosten

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

  Kosten
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN).
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN).

  Meer informatie
  Neem contact op met Erica Kremer (e.kremer@awvn.nl of 070 850 86 71).

 • ​Accreditatie workshop internationaal pensioen

  De workshopcyclus Internationale Arbeidsmobiliteit (IAM) van AWVN is geaccrediteerd door de NIRPA, het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting, en door het RB (Register Belastingadviseurs).
  Deelname aan een workshop levert 86 NIRPA-punten op of 5,5 RB-punten.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie