Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: belastingrecht
n.n.b.n.n.b., donderdag 17 mei 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: belastingrecht

Internationaal belastingrecht: vierde workshop van de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (voorjaar 2018).

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf delen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

  Na afloop van de hele cyclus weet u welke acties nodig zijn als u werknemers uitzendt of buitenlandse werknemers inhuurt – dat maakt deze uitgebreide workshopcyclus uniek in Nederland.

  Bij inschrijving voor de hele workshopcyclus geven de cursusleiders u de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen over het bestaande of te ontwikkelen internationaal uitzendbeleid en het expatcontract.

 • Internationaal belastingrecht

  Nederland heeft met een groot aantal landen verdragen ter voorkoming van dubbele belasting gesloten. Bij het uit- en inlenen van personeel is het steeds zaak om na te gaan of er een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting aanwezig is en, zo ja, wat dit verdrag ten aanzien van het land waar loonbelasting moet worden afgedragen. Als er een belastingverdrag van kracht is, dan kan eventueel na verloop van een bepaalde periode de heffingsbevoegdheid van het woonland naar het werkland overgaan. In verdragsloze situaties gelden weer andere regelingen.
  Tijdens de workshop gaan we onder andere in op de definitie van inwonerschap, het verschil tussen belastingheffing in verdragssituaties en verdragsloze situaties, de 30%-regeling voor ingekomen en uitgezonden werknemers, voor- en nadelen bij een fictieve binnenlandse belastingplicht en het materiële werkgeverschap. Ook komt de techniek van de salary split ter sprake en worden de internationale aspecten van de werkkostenregeling besproken.

 • Voor wie?

  De workshop is interessant voor iedereen die met internationale arbeidsmobiliteit te maken heeft: HR-medewerkers, medewerkers P&O, expatmanagers en hoofden personeelszaken, salarisadministrateurs, relocation medewerkers en adviseurs internationale uitzending.

 • Kosten

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

  Kosten
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN).
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN).

  Laatste workshop IAM-cyclus voorjaar 2018
  • IAM 5 – pensioen, 14 juni   Meer informatie over deze workshop

  Meer informatie
  Neem contact op met Erica Kremer (e.kremer@awvn.nl of 070 850 86 71).

 • Accreditatie workshop belastingrecht internationaal

  De workshopcyclus Internationale Arbeidsmobiliteit (IAM) van AWVN is geaccrediteerd door de NIRPA, het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting, en door het RB (Register Belastingadviseurs).
  Deelname aan een workshop levert 86 NIRPA-punten op of 5,5 RB-punten.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie