Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: arbeidsrecht en -voorwaarden
n.n.b.n.n.b., donderdag 12 april 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: arbeidsrecht en -voorwaarden

Arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden: derde workshop van de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (voorjaar 2017).

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Om werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren behulpzaam te zijn, heeft AWVN de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf workshops.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

  Na afloop van de hele cyclus weet u welke acties nodig zijn als u werknemers uitzendt of buitenlandse werknemers inhuurt – dat maakt deze uitgebreide workshopcyclus uniek in Nederland.

  Bij inschrijving voor de hele workshopcyclus geven de cursusleiders u de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen over het bestaande of te ontwikkelen internationaal uitzendbeleid en het expatcontract.

 • Arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden internationaal

  De drie meest voorkomende vormen van internationaal werken zijn: de zakenreis (meestal korter dan een maand), de korte uitzending (meestal één tot twaalf maanden; gezinsleden gaan in principe niet mee) en de lange expatuitzending (vanaf twaalf maanden tot maximaal vijf jaar; gezinsleden gaan in principe mee). Deze drie vormen zijn meestal opgenomen in het uitzendbeleid van het bedrijf.
  Verschillende vormen van internationaal werken zijn meestal opgenomen in het uitzendbeleid van het bedrijf.
  De workshop gaat in op o.a. de contractuele relatie, soorten uitzendcontracten en het van toepassing zijnde arbeidsrecht op basis van de EVO-verordening. Voorts is er aandacht voor de vraag of er een cao van toepassing is, welke arbeidsvoorwaarden gewoonlijk van toepassing zijn en tot welk niveau, de bevoegdheid van de rechter in grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke geschillen en de bijzondere positie van grensarbeiders in sociale plannen.
  Binnen de Europese Unie moeten werkgevers rekening houden met de Detacheringsrichtlijn, die in Nederland onlangs is omgezet in de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie, de opvolger van de Wet Arbeidsvoorwaarden Grensoverschrijdende Arbeid (WAGA).

 • Voor wie?

  De workshops zijn voor iedereen die met internationale arbeidsmobiliteit te maken heeft: HR-medewerkers, medewerkers P&O, expatmanagers en hoofden personeelszaken, salarisadministateurs, relocation medewerkers en adviseurs internationale uitzending.

 • Kosten en overzicht overige workshops IAM voorjaar 2018

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

  Kosten
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN).
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN).

  Overzicht overige workshops voorjaar 2018
  • IAM 4 – belastingrecht, 17 mei   Meer informatie over deze workshop
  • IAM 5 – pensioen, 14 juni   Meer informatie over deze workshop

  Meer informatie
  Neem contact op met Erica Kremer (e.kremer@awvn.nl of 070 850 86 71).

 • ​Accreditatie workshop arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden internationaal

  De workshopcyclus Internationale Arbeidsmobiliteit (IAM) van AWVN is geaccrediteerd door de NIRPA, het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting, en door het RB (Register Belastingadviseurs).
  Deelname aan een workshop levert 86 NIRPA-punten op of 5,5 RB-punten.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie