Home / AWVN-agenda / workshop / Internationale arbeidsmobiliteit: arbeidsmigratierecht
n.n.b.n.n.b., donderdag 08 februari 2018

Internationale arbeidsmobiliteit: arbeidsmigratierecht

Arbeidsmigratierecht: eerste workshop van de cyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM), voorjaar 2018.

De eerste workshop gaat in op het toelatingsbeleid van Nederland. Speciale aandacht is er voor die situaties waarin geen vergunningen nodig zijn. Ook komt het onderscheid tussen kennis- en arbeidsmigranten en de daarbij behorende aanvraagprocedures aan de orde. Voorts staan op het programma: het notificeren bij tijdelijke dienstverlening binnen de EU, de identificatieplicht en het voorkomen van illegale tewerkstelling en het zogeheten modern migratiebeleid: hoe snel kan een werknemer legaal aan de slag in Nederland?

Aan het eind van de workshop zijn deelnemers in staat om:
• te beoordelen of het nodig is een verblijfs- en/of tewerkstellingsvergunning aan te vragen
• een aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning, o.a. op basis van een intra-company transfer, bij het UWV in te dienen
• een aanvraag om een vergunning als kennismigrant in te dienen bij de IND.

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn omslachtig. Om werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren behulpzaam te zijn, heeft AWVN de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit (IAM) ontwikkeld. De cyclus bestaat uit vijf workshops. U kunt zich inschrijven voor de hele workshopcyclus, maar ook voor afzonderlijke workshops.

Toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen een gereduceerd tarief.

 • Over de workshopcyclus

  De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werknemers inhuren, is de workshopcyclus Internationale arbeidsmobiliteit ontwikkeld.

  De cyclus bestaat uit vijf delen: arbeidsmigratierecht, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden, belastingrecht en pensioen.

  Alle informatie over de workshopcyclus.

 • Kosten

  Kosten
  Prijs per workshop € 750 (leden AWVN), € 975 (niet-leden AWVN).
  Prijs hele cyclus € 2.750 (leden AWVN), € 3.450 (niet-leden AWVN).

  Duur
  Een dag (10.00 – 17.00 uur).

 • Inschrijven