woensdag 30 juni 2021

Gelijke kansen op de werkvloer: loonkloof en werving & selectie

Gelijke kansen op de werkvloer
Online bijeenkomst Jong AWVN
30 juni 2021, 16.00 – 17.30 uur

Vraagstukken op het vlak van gelijke kansen op de werkvloer trekken in toenemende mate de aandacht – zowel in de publieke opinie als op wetgevend en politiek gebied. Zo zijn de loonkloof tussen mannen en vrouwen en vooroordelen bij werving & selectie onderwerpen die aandacht vragen van werkgevers en werknemers.

Daarom organiseert Jong AWVN op woensdag 30 juni 2021 van 16:00 uur tot 17:30 uur het online event ‘Gelijke kansen op de werkvloer’. Daarin staan twee workshops, de ene over de loonkloof, de andere over werving & selectie, centraal.

Werving & selectie zonder vooroordelen Door Anouk Hegeman, trainer bij het College voor de Rechten van de Mens
Aandacht aan het selectieproces; onderwerpen zijn onder meer vacatureteksten, (on)bewuste vooroordelen en focus op individuele kwaliteiten.
De loonkloof; wat kunnen werkgevers hieraan doen? Door Sophie van Gool, co-founder Salaristijger
Wat is de loonkloof precies, wat zijn de oorzaken zijn en wat kunnen overheid, werknemers en werkgevers er aan doen?

We trappen af met een korte introductie, en sluiten af met een terugkoppeling van de workshops en de mogelijkheid hier verder met elkaar over in gesprek te gaan.

Ben je geïnteresseerd in de thema’s en vind je het leuk om deel te nemen aan ‘Gelijke kansen op de werkvloer’? Meld je dan aan voor deze online bijeenkomst. Stuur een mail naar Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl), en geef hierbij ook je voorkeur voor een workshop door.

Wil je zo lang niet wachten? Beluister dan hier alvast de podcast.

0 reacties