dinsdag 07 december 2021

Ervaringen met MDIEU-regeling en cao-afspraken RVU

Op 7 december 2021 (15.00-16.30 uur) organiseren MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN een webinar over de stand van zaken met betrekking tot sectoranalyses, activiteitenplannen in het kader van de MDIEU-regeling (SZW) en cao-afspraken over een RVU-vrijstellingsregeling. Wat is er de afgelopen periode gebeurd? Welke ontwikkelingen zijn er momenteel gaande?

 

Tijdens dit webinar zullen de sprekers – Marcel de Rooij (AWVN), Armand Lahaije (AWVN) en Alfred van Delft (VNO-NCW en MKB-Nederland) ervaringen binnen drie grote thema’s behandeld worden:
• met het opstellen van een sectoranalyse, inclusief voorbeelden en adviezen.
• met het opstellen van een activiteitenplan, inclusief voorbeelden en adviezen.
• met cao-afspraken over de RVU-vrijstellingsregeling en eerder uittredenregelingen, inclusief voorbeelden en tips.

Ervaringen met MDIEU-regeling en cao-afspraken RVU: achtergrondinformatie

Dit webinar is een vervolg op de eerdere webinars over de MDIEU-regeling, de RVU en cao-afspraken over eerder uittreden. Een update waarin ervaringen centraal staan met sectoranalyses die samenwerkingsverbanden uitvoeren, het vorm en inhoud geven van een activiteitenplan en cao-afspraken over RVU-vrijstellingsregelingen, onder andere ten aanzien van duur en hoogte van de RVU-uitkering, dienstjaren-eis, parttime medewerkers en overlijden voor de AOW-datum.
Daarnaast een toelichting op de definitie van ‘zwaar werk’ en de koppeling van het begrip met cao-afspraken. Er is voldoende aandacht voor de leerpunten en adviezen op basis van de praktijkervaring en mogelijkheden tot ondersteuning. Ook zal er ruim de tijd zijn om vragen hierover te beantwoorden.

Aanmelden: via de site van MKB-Nederland

0 reacties