online sessieonline sessie, donderdag 01 juli 2021

Actualiteiten Internationale arbeidsmobiliteit

Actualiteiten Internationale arbeidsmobiliteit. Korte online sessies (30 minuten). Tweede aflevering: 1 juli 2021.

Om de leden op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen op het gebied van internationale arbeidsmobiliteit en de gevolgen daarvan voor werkgevers, organiseert AWVN vanaf heden regelmatig de online bijeenkomst Actualiteiten Internationale arbeidsmobiliteit.

Korte online sessies van steeds 30 minuten, waarin experts Armand Lahaije en Ruud Blaakman u op hoofdlijnen meenemen in de actualiteiten op het gebied van de internationale arbeidsmobiliteit en de vijf, relevante rechtsgebieden daarbinnen (migratierecht, sociaal zekerheidsrecht, arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden, fiscaal recht en pensioen – ‘de schijf van vijf’).

‘Thuiswerken na corona (en de afspraken met België en Duitsland)’ is het thema van de bijeenkomst op donderdag 1 juli 2021 (9.30 tot 10 uur) onder leiding van Ruud Blaakman.

Toelichting
:
In verband met het thuiswerken als gevolg van de coronacrisis, zijn er met België en Duitsland speciale afspraken gemaakt op fiscaal en sociaal verzekeringsrechtelijk gebied. Deze maatregelen kennen echter ook een eindtijd. De fiscale afspraken lopen tot 1 oktober 2021 (als Nederland daar ook met België en Duitsland overeenstemming over bereikt), de sociale-zekerheidsafspraken tot 1 juli 2021.
Wat gaat er gebeuren na die data? Wat doen de meeste bedrijven en wat adviseert AWVN?

 Voor wie?
Actualiteiten Internationale arbeidsmobiliteit is bedoeld voor HR-medewerkers, hoofden- en medewerkers P&O die internationale arbeid in de portefeuille hebben, expatmanagers, salarisadministrateurs, relocation medewerkers en adviseurs internationale uitzending.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De online bijeenkomst is toegankelijk voor directe en indirecte leden van AWVN.

Aanmelden
Wilt u deelnemen? Stuur een mail naar Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl). Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een link om aan de online sessie deel te kunnen nemen.

Vragen?
Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.

0 reacties