Home / AWVN-agenda / netwerkbijeenkomst / Vitaliteit en gezondheid
De Moestuin, UtrechtDe Moestuin, Utrecht, dinsdag 28 mei 2019

Vitaliteit en gezondheid

Het netwerk Vitaliteit & Gezondheid organiseert op dinsdag 28 mei de tweede bijeenkomst van het jaar, met als titel Op weg naar werk & gezondheid 2025.

Programma
1. Inleiding vanuit de wetenschap. Wij hebben Jacqueline Scheidsbach, directeur van Impact Centre Erasmus (ICE)*, gevraagd of zij ons mee wil nemen in het denken rond de opbouw van de (maatschappelijke) business case, dilemma’s rond en begrippen als MVO, meervoudige waardecreatie, wederzijdse afhankelijkheid tussen bedrijf en samenleving et cetera in relatie tot sociaal kapitaal en gezondheid.
*ICE is een onderzoekscentrum verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: www.ImpactCentreErasmus.nl

2. De praktijk. Twee AWVN-leden vertellen over hun eigen praktijk en hun plannen voor de toekomst.
• Ahold-Delhaize Nederland director Facility & Health Management Hans Rietveld: Ahold wil het meest gezonde bedrijf van Nederland zijn en dat betekent ook iets voor de HR-praktijk!
• Myrte IJkelenstam van ProRail gaat in op het realiseren van de ProRailstrategie aan de hand van hun visie op de medewerker, de sturing op eigenaarschap van de medewerker voor eigen welzijn, hoe ProRail de eigen regie heeft over de providerboog en het ICF-model als basis voor het gezondheidsbeleid hanteert.

3. Aan tafel. In gesprek met de collega’s: hoe plaats je jouw bedrijf in de ontwikkelingen? Wat wil je in het eigen bedrijf morgen doen? Wat heb je hiervoor nodig? Op welke manier kan een gezondheidsdienstverlener of anderen jou helpen? Waar wil je samen met collega’s aan de slag? Welke vragen blijven nog over?

Wat vooraf ging
Vanuit het netwerk zijn Ahold, Holland Casino, McDonald’s, Praxis, Royal Philips, PostNL, Rabobank en Signify het gesprek gestart over toekomstige gezondheidsdienstverlening onder het motto werk en gezondheid 2025. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een ronde-tafelgesprek tussen zes bedrijven en een viertal arbodiensten, branchevereniging OVAL, Alles is gezondheid en VNO-NCW. Dit gesprek leverde behalve trends en ontwikkelingen over het gezonde en succesvolle bedrijf van de toekomst ook vier aanbevelingen op:
1. neem initiatief, zoek gelijkgestemden en wacht niet op de politiek
2. weet wat je wilt: positioneer jouw bedrijf en benoem doelen, uitgangspunten en mogelijke acties met iedereen die wil meedoen
3. co-creatie tussen bedrijf en gezondheidsdienstverlener: gezondheidsbeleid is integraal
4. meer zicht op de businesscase.
Download het verslag van deze rondetafelbijeenkomst.

Wij willen de bijeenkomst van 28 mei gebruiken om een volgende stap te zetten. Komen tot een gezamenlijke ontwikkel- maar vooral ook doenagenda met iedereen die wil bijdragen aan werk en gezondheid 2025. Dit is niet iets wat we vooraf kunnen ontwerpen maar wat we samen moeten creëren. Voor deze bijeenkomst hebben wij dan ook enkele gezondheidsdienstverleners (arbodiensten) uitgenodigd. Wij gaan uit van zo’n 40 deelnemers opdat goede discussies daadwerkelijk mogelijk zijn.

Praktische informatie
Datum 28 mei 2019
Inloop 12.30 uur met inlooplunch
Programma 13.00-16.30 uur
Locatie De Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht
Meer informatie Claire Bouman, Piet Vessies

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
  Login

  Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
  Registratie
  Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.