Home / AWVN-agenda / netwerkbijeenkomst / HR en OR – samen werken aan gezondheid
SBI Formaat, DoornSBI Formaat, Doorn, dinsdag 12 november 2019

HR en OR – samen werken aan gezondheid

Het netwerk Vitaliteit & Gezondheid organiseert samen met SBI Formaat en Alles is gezondheid op dinsdag 12 november een dialoogsessie waarin HR en OR samen aan de slag gaan met gezond en veilig werken. Een breed thema zowel fysiek als mentaal en sociaal, variërend van psychosociale arbeidsbelasting, veilig werken, arbo, een positief werkklimaat en nog veel meer.

Van WHY naar WHAT, HOW, WHO
Het belang van werken aan gezondheid is iets waar iedereen het wel over eens is. En iedereen is het ook eens over de gezamenlijke verantwoordelijkheid om gezond en veilig te werken. Maar terugkerend is de vraag: Wat kunnen we samen aanpakken? En: Hoe doen we dat dan?

In gesprek
Wij willen HR en OR uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over deze twee vragen. Tijdens de bijeenkomst willen wij aan de hand van enkele alternatieve werkvormen demonstreren en ervaren hoe je dat gesprek binnen jouw organisatie ook kunt organiseren.

Deelnemers
Omdat we bewust de dialoog zoeken, nodigen wij voor deze middag zowel HR als OR uit om mee te doen. Per bedrijf minimaal 2 deelnemers: de HR-functionaris neemt een OR-lid mee of het OR-lid neemt zijn HR-functionaris mee.

Programma
1. Korte introductie op de werkwijze van de middag met behulp van ‘large group interventions’ als dialoogsessies en ‘open space’ door Lars Doyer en Jan de Kramer van AWVN.

2. De praktijk. Peter van der Haagen (HR) en Bart van der Capellen (OR) van McDonald’s vertellen over hun ervaringen met kleine slimme actiegroepjes. McDonald’s heeft ervaring met kleine actieteams om meer grip te krijgen op een positief werkklimaat. Een praktijkvoorbeeld vanuit de Haagse vesting in de Binkhorst zal toegelicht worden.

3. In gesprek over de vraag wat OR en HR samen kunnen doen aan Werk & Gezondheid 2025 aan de hand van de vragen:
• Wat spreekt aan?
• Welke ervaringen heb je al opgedaan?
• Wat zou je graag willen?
• Wat wordt de eerste stap?
En daarbij met elkaar de werkvormen doorlopen om de impact van een dergelijk proces te ervaren.

4. Reflectie. Wat brengt jou dit? Hoe verder?

Praktische informatie
Datum 12 november 2019
Inloop 13.00 uur
Programma 13.30-17.00 uur, met na afloop gelegenheid tot netwerken
Locatie SBI Formaat, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
Meer informatie Claire Bouman, Piet Vessies

Aanmelden
Stuur een mail naar Piet Vessies met de namen en e-mailadressen.
Wij gaan uit van zo’n 40 bedrijven en de eerste aanmeldingen hebben we al binnen.