Home / netwerkbijeenkomst / Gelijke beloning en kansen, ongeacht wie je bent!
online sessieonline sessie, donderdag 05 november 2020

Gelijke beloning en kansen, ongeacht wie je bent!

Gelijke beloning voor arbeid van gelijke waarde (equal pay) is een elementair beginsel in de arbeidsverhoudingen. Of het werk wordt gedaan door een man of een vrouw, mag geen verschil maken. Gelijkwaardig werk, ook als het om verschillende functies binnen de onderneming gaat, moet volgens dezelfde beloningsmaatstaven worden beloond.

Dit beginsel is in de wet vastgelegd, zowel als het gaat om gelijke beloning van mannen en vrouwen als wat betreft andere categorieƫn werknemers. Complicerend daarbij is wel dat de ene 25-jarige in een specifieke functie niet de andere in diezelfde functie is. Dit komt bijvoorbeeld door verschillen in persoonlijke competenties, ervaring en gedrag: elementen die een rol kunnen spelen bij de hoogte van het salaris of de inschaling.

Wanneer zijn twee mensen (ongeacht geslacht) ‘gelijk’? En wat verstaan we onder een verschil in beloning? Is het verschil sec het ongecorrigeerde beloningsverschil (ook wel aangeduid als loonkloof m/v of genderkloof)? Of wordt er gecorrigeerd voor diverse kenmerken als functieniveau/opleiding, aantal jaren ervaring, leeftijd en deeltijdfactor?

Deze vragen komen aan de orde tijdens het netwerkevent Gelijke beloning & kansen ongeacht wie je bent ! dat Jong AWVN op donderdag 5 november organiseert. Tamsin Lambert, talent excellence advisor bij Shell, vertelt over de trends en welke invloed die hebben op het beleid bij Shell. Femke de Vries-Limbach & Ingrid Nolten van PostNL delen de uitkomsten van hun onderzoek naar gelijke beloning en vertellen wat PostNL doet aan gelijke kansen en beloningen, ongeacht wie je bent!

Wil je de verhalen van Shell en PostNL horen en meediscussiƫren? Meld je dan snel aan.

Praktische informatie
5 november 2020, 15.45-17.15 uur
Online sessie
Voor leden van het netwerk Jong AWVN
Aan deelname zijn geen kosten verbonden voor leden van (Jong) AWVN

Aanmelden
Interesse om deel te nemen aan het event? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.
Je kunt ook bij Frederique terecht als je vragen hebt over deze bijeenkomst.

0 reacties