Home / AWVN-agenda / masterclass / Dossiermanagement en gesprekstechnieken
n.n.b., midden van het landn.n.b., midden van het land, donderdag 14 juni 2018

Dossiermanagement en gesprekstechnieken

Beter worden in het voeren van (kritische) voortgangsgesprekken of gesprekken over bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid? De masterclass ‘Dossiermanagement en gesprekstechnieken’ biedt soelaas.

De AWVN-masterclass ‘Dossiermanagement en gesprekstechnieken’ helpt leidinggevenden en/of HR-managers bij het voeren van gesprekken met werknemers en het adequaat vastleggen van deze gesprekken met behoud van de werkrelatie. De masterclass is deels theoretisch en deels praktijkgericht en gaat in op de volgende aspecten:
• nut en de noodzaak van dossiermanagement?
• het voeren van een voortgangsgesprek, met behoud van de relatie
• een goed verslag maken van de afspraken, met behoud van de relatie.

Om de organisatiedoelstellingen te behalen, hebben werkgevers belang bij werknemers die duurzaam én productief inzetbaar zijn. Daarvoor is het belangrijk dat die competent, gezond en gemotiveerd zijn én blijven. Om dit te bereiken, moeten werkenden en leidinggevenden structureel met elkaar in gesprek zijn en blijven en afspraken met elkaar maken. Deze gesprekken en afspraken zullen goed vastgelegd moeten worden – een kwestie van goed werkgeverschap. Leidinggevenden hechten aan een constructieve en harmonieuze relatie met degenen die onder hun verantwoordelijkheid vallen. Veel leidinggevenden hebben daarom moeite met het voeren van (kritische) voortgangsgesprekken met medewerkers of met het voeren van gesprekken over bijvoorbeeld de duurzame inzetbaarheid van de werknemer. Ook het schriftelijk vastleggen van kritiek- en verbeterpunten wordt als lastig ervaren. Dit is echter van cruciaal belang in situaties dat het functioneren van en de relatie met de werknemer bijvoorbeeld niet soepel verloopt. Met de introductie van de nieuwe Wet werk en zekerheid is het kritieke belang van goede dossiers alleen maar toegenomen. Zonder goed dossier is het voor werkgevers nog moeilijker geworden om – desnoods  – afscheid te nemen van werkenden.

 • Praktische informatie

  Datum en tijd:
  14 juni 2018, 9.00 – 17.00 uur

  Locatie:
  nog niet bekend, centraal in Nederland

  Doelgroep:
  Uitsluitend geschikt voor HR-managers en leidinggevenden; een gezagsverhouding tussen deelnemers is niet toegestaan

  Maximum aantal deelnemers:
  Vanwege het interactieve karakter, is het maximum aantal deelnemers per masterclass beperkt tot 12.

  Investering:
  € 750 voor AWVN-leden, € 950 voor niet-leden (prijs p.p., excl. btw).

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie