Home / AWVN-agenda / masterclass / Dossiermanagement en gesprekstechnieken (juni 2020)
Vroeg, BunnikVroeg, Bunnik, dinsdag 16 juni 2020

Dossiermanagement en gesprekstechnieken (juni 2020)

Beter worden in het voeren van (kritische) voortgangsgesprekken of gesprekken over bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid? En hoe zit het ook alweer met het wettelijk kader? De masterclass ‘Dossiermanagement en gesprekstechnieken’ biedt soelaas.

De AWVN-masterclass ‘Dossiermanagement en gesprekstechnieken’ helpt leidinggevenden en/of HR-managers onder meer bij het voeren van gesprekken met werknemers en het adequaat vastleggen van deze gesprekken met behoud van de werkrelatie. De masterclass is deels theoretisch en deels praktijkgericht en gaat in op de volgende aspecten:
• nut en de noodzaak van dossiermanagement, waaronder het juridisch kader anno 2020
• het voeren van een voortgangsgesprek, met behoud van de relatie
• een goed verslag maken van de afspraken, met behoud van de relatie.

Om de organisatiedoelstellingen te behalen, hebben werkgevers belang bij werknemers die duurzaam én productief inzetbaar zijn. Daarvoor is het belangrijk dat die competent, gezond en gemotiveerd zijn én blijven. Om dit te bereiken, moeten werkenden en leidinggevenden structureel met elkaar in gesprek zijn en blijven en afspraken met elkaar maken. Deze gesprekken en afspraken zullen goed vastgelegd moeten worden – een kwestie van goed werkgeverschap. Leidinggevenden hechten aan een constructieve en harmonieuze relatie met degenen die onder hun verantwoordelijkheid vallen. Veel leidinggevenden hebben daarom moeite met het voeren van (kritische) voortgangsgesprekken met medewerkers of met het voeren van gesprekken over bijvoorbeeld de duurzame inzetbaarheid van de werknemer. Ook het schriftelijk vastleggen van kritiek- en verbeterpunten wordt als lastig ervaren. Dit is echter van cruciaal belang in situaties dat het functioneren van en de relatie met de werknemer bijvoorbeeld niet soepel verloopt. Met de introductie van de nieuwe Wet werk en zekerheid is het kritieke belang van goede dossiers alleen maar toegenomen. Zonder goed dossier is het voor werkgevers nog moeilijker geworden om – desnoods  – afscheid te nemen van werkenden.

 • Praktische informatie

  Datum en tijd:
  dinsdag 16 juni 2020, 9.00 – 17.00 uur

  Locatie:
  Vroeg – Bunnik

  Doelgroep:
  Uitsluitend geschikt voor HR-managers en leidinggevenden; een gezagsverhouding tussen deelnemers is niet toegestaan. De masterclass kan ook inhouse (op maat) worden verzorgd, voor bijvoorbeeld een HR-team of een groep leidinggevenden.

  Maximum aantal deelnemers:
  Vanwege het interactieve karakter, is het maximum aantal deelnemers per masterclass beperkt tot 12.

  Investering:
  € 750 voor AWVN-leden, € 950 voor niet-leden (prijs p.p., excl. btw).

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
  Login

  Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
  Registratie
  Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.