online sessieonline sessie, dinsdag 07 december 2021

Voorkom langdurig verzuim

Dit is de vierde bijeenkomst in de serie van vier online sessies over preventie van uitval door psychische klachten

Van elke 100 werkenden zitten er momenteel 15 mensen langer dan zes weken ziek thuis. Alarmerend volgens Arboned, want vorig jaar waren dat er nog 10 op de 100. Ook is het verzuim gemiddeld langer gaan duren, met name wanneer er psychische klachten aan ten grondslag liggen.

Steeds meer werkgevers zetten zich actief in om psychische klachten te voorkomen en bieden begeleiding als het toch mis dreigt te gaan. De Normaalste Zaak en AWVN organiseren een serie van vier (gratis) bijeenkomsten over dit thema. Op dinsdag 7 december gaat de sessie over het voorkomen van langdurig verzuim bij uitval.

Voor wie? Deze sessie is voor werkgevers die op zoek zijn naar handvatten om langdurig verzuim te voorkomen wanneer een medewerker uitvalt door psychische klachten
Wanneer? Dinsdag 7 december van 15.00 – 16.15 uur
Locatie? online
Deelnemen? Aanmelden kan hier

Programma

  • We starten met een vragenhalfuur met een bedrijfsarts. We verzamelen vooraf o.a. uit jullie aanmeldformulieren vragen en knelpunten die jullie ervaren bij uitval door psychische klachten. Een bedrijfsarts gespecialiseerd in psychisch verzuim beantwoordt de vragen. Stel ook vooral live je vragen in de chat.
  • Daarna kunnen werkgevers eigen ervaringen uitwisselen, best practices delen en knelpunten adresseren om ook onderling elkaar verder te helpen.

Terugblik

Op deze pagina lees je meer over het thema preventie van uitval door psychische klachten en vind je tevens de verslagen en andere opbrengsten van de vorige drie sessies.

0 reacties