Home / AWVN-agenda / informatiebijeenkomst / Een andere kijk op belonen en organiseren
Postillion Utrecht, BunnikPostillion Utrecht, Bunnik, donderdag 10 oktober 2019

Een andere kijk op belonen en organiseren

Werkgevers trekken alle registers open om medewerkers aan te trekken op de huidige krappe arbeidsmarkt, zo blijkt uit het AWVN-arbeidsmarktonderzoek 2019. De krapte op de arbeidsmarkt vraagt ook om anders belonen en organiseren. Hoe kun je het werk zo organiseren dat het de wendbaarheid van de organisatie bevordert en het beloningsbeleid versterkend werkt? Hoe doen andere organisaties dat? En wat past dan bij uw organisatie? Kom naar onze informatiebijeenkomst op 10 oktober en krijg antwoord op uw vragen.

Frank Kalshoven, econoom en directeur van de Argumentenfabriek, geeft zijn visie op de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen die zich daar afspelen. Anne Megens, beleidsadviseur bij AWVN, vertelt vervolgens wat deze ontwikkelingen voor u als werkgever betekenen. Na deze keynotes kunt u uw eigen programma samenstellen en heeft u per ronde de keuze uit drie workshops.

Programma in vogelvlucht

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Opening
14.15 uur Keynotes Frank Kalshoven en Anne Megens
15.00 uur Start twee workshoprondes met keuze uit drie sessies
16.45 uur Netwerkborrel met korte afsluiting

Sessie 1. Belonen bij arbeidsmarktkrapte
Werkgevers zetten vrijwel alle denkbare immateriële en materiële instrumenten in om medewerkers aan te trekken of te behouden. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen? Wat spreekt u aan en wat werkt in uw organisatie? In deze workshop krijgt u een beknopte lezing en gaan we met elkaar in gesprek.

Sessie 2. Beloningsbeleid dat aansluit bij drijfveren medewerkers
Een actuele kijk op aansluiting van belonings-/waarderingsvormen bij de drijfveren van medewerkers. Hoe geeft u employee experience vorm? Past uw beloningsbeleid nog vandaag de dag? In deze workshop krijgt u inzicht in onderzoek naar voorkeuren bij medewerkers en hoort u hoe u zo’n proces kunt vormgeven.

Sessie 3. Talentgericht organiseren 
Het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden wordt door veel werkgevers gebruikt om mensen te werven, te binden en te boeien. Als je als organisatie de talenten van je medewerkers benut, kun je het verschil maken! Hoe faciliteer je deze wijze van organiseren met een functie- of rollenhuis? Met een bijdrage van Enexis.

Kosten
De inspiratiesessie is toegankelijk voor (indirecte) leden van AWVN.
De deelnemersprijs voor de sessie bedraagt € 50,-. In geval van no show wordt € 100,- in rekening gebracht.

Praktische zaken
Datum: 10 oktober 2019, 13.30-17.00 uur
Locatie:Postillion Utrecht, Bunnik
Wilt u meer informatie over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Frederique Zeemans.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
  Login

  Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
  Registratie
  Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.