Spoorwegmuseum, UtrechtSpoorwegmuseum, Utrecht, maandag 10 oktober 2022

AWVN-jaarcongres 2022

Maandag 10 oktober 2022 vindt het AWVN-jaarcongres plaats. Na een hybride congres in 2020 en 2021, kijken wij weer uit naar een live congres! AWVN organiseert haar jaarcongres, Buitensporig!, in het Spoorwegmuseum in Utrecht – van 15.00 uur tot 16.30 uur met aansluitend een netwerkborrel.

 

AWVN-jaarcongres 2022 Buitensporig!

Wij nodigen onze leden nadrukkelijk uit om hun jongste HR-collega mee te nemen, want voor de toekomst is de jongste generatie HR-professionals hard nodig. Nodig dus ook uw jongste collega’s uit en laat hen zich inschrijven. We zien jullie samen op het congres!

AWVN verwelkomt u graag op maandagmiddag 10 oktober in het Spoorwegmuseum in Utrecht. U bent al welkom vanaf 14.00 uur om alvast een kijkje te nemen in het museum.

Het thema dit jaar is Buitensporig! Werkgeven in goede banen. Het zijn woelige tijden met de pandemie, oorlog in Europa en hoge inflatie, met ook voor werkgevers flinke uitdagingen. Hoe bied je deze gebeurtenissen het hoofd en leid je alles in goede banen? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen van crisis naar crisis werkt, maar ook je blik en koers op de toekomst houdt en je je werknemers daar in meeneemt?

Daarvoor kijken we eerst naar het verleden. Economisch historicus en emeritus-hoogleraar Jan Luiten van Zanden neemt ons mee naar eerdere crises. Hoe gingen we met die crisis om? Kunnen we er lessen uit trekken? In hoeverre was bijvoorbeeld de crisis in de jaren 70 en begin jaren 80 anders dan de huidige crisis? En, nog belangrijker: hoe kwamen we uit die crises?

Vervolgens richten we onze blik op de toekomst. Simon van Teutem, journalist en podcastmaker, neemt ons mee naar de wereld van werk volgens jongeren. Wat denken zij wat er in de toekomst op ons te wachten staat? Waar maken jongeren zich zorgen om? Wat zouden werkgevers kunnen doen om hier rekening mee te houden?

Met de kennis van verleden en toekomst, kunnen we vaststellen wat dit van u als werkgever in het nu vraagt. Managing Director Corine Duchenne laat zien hoe Praxis zich voorbereidt op de toekomst. Daarvoor gaat ze ook graag in gesprek met de aanwezigen op het congres. Wat vragen de huidige tijden van leiderschap en hoe kunnen we als werkgevers het voortouw nemen in de transities die eraan komen?

Het congres zelf wordt in goede banen geleid door dagvoorzitter Meike de Jong. Richard Greve, CHRO bij NS en Suzanne Jungjohann, CHRO bij Royal Cosun nemen mooie praktijkvoorbeelden mee. Directeur van AWVN Raymond Puts sluit het jaarcongres af met wat volgens AWVN het juiste spoor naar de toekomst is.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Julie Huard, winnares van de Liesbeth List-prijs in 2019 en European Artist of the Year in 2021. Zij zingt Franse en Engelse jazz en haar shows staan bol van de glitter & glamour. Lees meer over hen, onder het inschrijfformulier.

Meld u aan via onderstaand inschrijfformulier. Log dan wel in op de site. En vraag uw jongste collega hetzelfde te doen!
N.B.: Mocht het aanmelden niet lukken, mail uw aanmelding dan naar jaarcongres@awvn.nl.

U dient ingelogd te zijn om dit formulier in te kunnen vullen.

Kom samen met uw jongste collega naar Buitensporig!

Sprekers

Jan Luiten van ZandenJan Luiten van Zanden is economisch historicus en faculteitshoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Zijn onderzoek is gericht op mondiale vraagstukken, zoals ongelijkheid, armoede en duurzaamheid. Hij heeft meerdere boeken geschreven, zoals Nederland en het poldermodel. In 2003 kreeg hij de Spinozapremie, onder andere voor het internationaal op de kaart zetten van de complete Nederlandse economische geschiedenis.

Simon van TeutemSimon van Teutem studeerde filosofie, politiek en economie aan de Universiteit van Oxford. Hij eindigde bij de beste 5% van zijn cohort in Oxford. Nu volgt hij er een onderzoeksmaster Europese Politiek. Deze zomer liep hij stage bij McKinsey. Simon schrijft voor De Correspondent over politiek en is spreker en podcastmaker. Samen met Bas Heijne maakt hij voor NRC een podcast over de grote kwesties van deze tijd.

Corine Duchenne begon in 2008 als Corporate Controller bij Maxeda en heeft vervolgens diverse financiële- en HR-functies bekleed. Sinds begin 2020 is ze Managing Director van Praxis. Momenteel is DE&I een van de HR-onderwerpen waar zij zich hard voor maakt: “Bij Praxis telt iedereen mee én is iedereen welkom op alle organisatieniveaus, daar zetten wij ons elke dag voor in.”

Raymond PutsSinds januari 2020 is Raymond Puts algemeen directeur van AWVN. Voordat hij bij AWVN aan de slag ging, was hij bestuursvoorzitter van uitzendorganisatie USG People. Raymond ziet zijn functie als ’the best of both worlds’: actief zijn in een dienstverlenende organisatie, in het hart van de arbeidsmarkt.

Meike de Jong werkt als journalist en presentator bij RTL Nieuws. Ze presenteert het RTL Ontbijtnieuws, het RTL nieuws om 19.30 uur, RTLZ en EditieNL.
Ook is zij op de radio te horen als nieuwslezer (bij Qmusic).
Daarnaast is Meike dagvoorzitter en gespreksleider van congressen en netwerkbijeenkomsten.

Mét praktijkvoorbeelden van

Richard GreveRichard Greve is sinds 1 januari 2022 CHRO bij NS. Hij werkt al langer bij NS in verschillende HR-rollen. Zo was Richard midden in de pandemie HR-directeur NS-operatie. Een uitdagende periode met veel hectiek. Nederland moest bereikbaar blijven, maar er was onder het personeel natuurlijk veel angst voor besmettingen. Er is veel flexibiliteit en moed van collega’s gevraagd. De naweeën daarvan voelen we vandaag nog in combinatie met de personeelstekorten.

Suzanne Jungjohann zit zo’n 25 jaar in het HR-vak. Zij werkte in verschillende functies bij onder andere Albert Heijn, Randstad en Nationale Nederlanden. Sinds oktober 2021 is Suzanne CHRO bij Royal Cosun. Royal Cosun is volop bezig met innovatie en duurzaamheid. Er wordt voortdurend nagedacht over hoe het werk er in de toekomst uitziet en welke bijdrage werknemers daaraan kunnen leveren.
Julie Huard

Muziek

Julie Huard
Julie won de Liesbeth List-prijs in 2019 en werd in 2021 European Artist of the Year. Zij zingt Franse en Engelse jazz en haar shows staan bol van de glitter & glamour.

0 reacties