Home / AWVN-agenda / congres / Online AWVN-jaarcongres 2020: Crisiskrakers
OnlineOnline, maandag 05 oktober 2020

Online AWVN-jaarcongres 2020: Crisiskrakers

Dit jaar is totaal anders geworden dan we ons vorig jaar hadden voorgesteld. Het coronavirus heeft grote impact op de economie en de samenleving en dwingt ons nog kritischer te kijken naar hoe we ons als werkgevers opstellen. Daarom staat het AWVN-jaarcongres van dit jaar in het teken van de vraag: hoe kunnen we invulling geven aan waardevol werkgeven in tijden van crisis?

Goede nachtrust en een vleugje Matthijs: Crisiskrakers in een notendop
Goede nachtrust en een vleugje Matthijs: Crisiskrakers in een notendop

In de wereld van nu zien wij 5 dilemma’s voor werkgevers waarbinnen we de komende tijd fundamentele keuzes moeten maken. Tijdens het AWVN-jaarcongres nemen we u in deze ‘crisiskrakers’ mee.

Crisiskraker 1
Hoe blijf ik bestaan? Is reorganiseren de oplossing of zijn er alternatieven?

Crisiskraker 2
Hoe blijf ik verbonden? Wordt thuiswerken de nieuwe standaard of is het een hype?

Crisiskraker 3
Hoe blijf ik leergierig? Is de werkgever nu aan zet of moet de medewerker het voortouw nemen in leren & ontwikkelen?

Crisiskraker 4
Hoe blijf ik wendbaar? Is meer flexibiliteit binnen de organisatie dé weg voorwaarts of is het een schijnoplossing?

Crisiskraker 5
Hoe blijf ik overbruggen? Ingrijpen in arbeidsvoorwaarden in crisistijd, zoals met een loonoffer, is dat geoorloofd?

Samen met u gaan we de codes kraken. Doet u mee?

Het AWVN-jaarcongres vindt plaats op maandag 5 oktober vanaf 16.00 uur en is 100% coronaproof. Het congres heeft de vorm van een interactieve, online talkshow waaraan diverse inspirerende werkgevers en deskundigen bijdragen leveren.

Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u dan nu hieronder aan!

Crisiskrakers banner

Het jaarcongres van AWVN is bestemd voor leden en uitgenodigde relaties. Er zijn geen kosten verbonden aan het jaarcongres.

Talkshowgasten
Mathijs BoumanMathijs Bouman (econoom en journalist). Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom (“huiseconoom’) van Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z en RTL Nieuws (o.a. als beurscommentator), De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Mathijs Bouman geeft lezingen over de (Nederlandse) economie. Over de economische problemen, maar ook over wat er allemaal wel goed gaat.

Michiel MullerMichiel Muller (ceo Picnic). Rasondernemer en investeerder Michiel Muller is onder andere bekend als oprichter van Tango, Route Mobiel en de online supermarkt Picnic. Als succesvolle serial enterpreneur word hij gezien als een specialist in ondernemerschap, innovatie en het openbreken van markten. Hij laat graag het business model achter zijn ondernemingen zien en laat zo zien welke strategieën werken en welke niet. Zo inspireert hij opdrachtgevers om zelf in actie te komen. Michiel Muller is winnaar van vele marketingprijzen en een veelgevraagd spreker.

Marjolein Ten HoonteMarjolein ten Hoonte (Randstad) “Ik beweeg me liefst in het hart van actuele vraagstukken over mensen, werk en de arbeidsmarkt. Daar spelen immers psychologische, economische, maatschappelijke en sociologische krachten waar ik alles van wil weten. Voor Randstad inventariseer ik ze, duid ze, maar bovenal maak ik ze toegankelijk met artikelen, lezingen, gastdocentschappen en als spreker voor radio en televisie. Het meeste plezier beleef ik uiteindelijk aan het samenbrengen van al die mensen die ik in mijn rol als directeur Arbeidsmarkt tegenkom. Er zijn al meerdere sociale innovaties uit voortgekomen, waaronder de perspectiefhypotheek voor uitzendkrachten.”

Hans de VriesHans de Vries (APM Terminal Rotterdam). Hans de Vries heeft veel ervaring binnen de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen en heeft ze van allerlei kanten bekeken. Hij begon als opbouwwerker en werkte daarna zeventien jaar bij de FNV, eerst als beleidsmedewerker en bestuurder en later als voorzitter van FNV Bondgenoten. Bij de Arbo Unie was hij coördinator arbeidsvoorwaarden en daarna algemeen secretaris. Sinds 2012 is hij HR manager bij APM Terminals Rotterdam.

Ingrid NoltenIngrid Nolten (HR & sourcing manager Post NL). “Mijn naam is Ingrid Nolten en ik werk sinds 2015 bij PostNL. Na verschillende expertrollen binnen HR (recruiter, projectleider en bezettingsmanager), heb ik de stap gezet naar het brede HR-vak en ben ik nu werkzaam als senior HR-businesspartner. Daarnaast ben ik eind 2019 gestart als bestuurslid van Jong AWVN. Jong AWVN inspireert organisaties en jonge medewerkers over HR-topics en laat zich horen over het sociaaleconomische beleid.”

Rienk Jan van der KooiRienk Jan van der Kooi (directeur Eska). Eska werd opgericht in 1879, toen ondernemer W.A. Scholten in Sappemeer een ‘Stroopapier- en Cartonfabriek’ oprichtte. Tegenwoordig is Eska, met een jaarlijkse productie van meer dan 250.000 ton, uitgegroeid tot de grootste producent van ‘grafisch massief karton’ ter wereld. Directeur Rienk Jan van der Kooi moest de bakens verzetten nadat deze markt instortte. Eska richt zich nu op luxe verpakkingen en op alternatieve markten zoals de auto-industrie waar karton wordt gebruikt in onderdelen als dashboards.

Jos SandersJos Sanders (lector een leven lang leren, Han Hogeschool). “Te veel mensen gruwen van alles wat met (gerichte) opleiding en ontwikkeling te maken heeft, terwijl ze dagelijks prachtige, nieuwe dingen leren en daar niet moeilijk over doen. Ik wil weten hoe leren eruit moet zien om de motivatie, attitude en leerervaring van (toekomstige) professionals positief te beïnvloeden, zodat ze een leven lang waardevol blijven voor de arbeidsmarkt en zich gewaardeerd en nuttig blijven voelen.”

Raymond PutsRaymond Puts (algemeen directeur AWVN). Raymond Puts is sinds januari van dit dit jaar algemeen directeur van AWVN en maakt deel uit van de werkgeversdelegatie van de Stichting van de Arbeid. Hij was tot vorig najaar bestuursvoorzitter van uitzendorganisatie USG People, de nummer twee op de Nederlandse uitzendmarkt. In zijn drie jaar als bestuursvoorzitter heeft Puts de organisatie en de merkenportefeuille afgestemd op de snel veranderende omgeving en arbeidsmarkt.

Met bijdragen van
Hans Blom (general manager Atos Nederland), Bob Hutten (Hutten Catering), Jan Jaap Krijtenburg (ANWB), Marjolein Reijs (GOM) en Roger Schoone (Achmea Academy).

Muziek
Astrid Stockman Astrid Stockman studeerde aan het Lemmensinstituut en volgde een opleiding voor piano en zang. Zij was soliste in verschillende grote oratoriumwerken van Bach, Mozart, Fauré, Mendelssohn, Liszt, Vivaldi en anderen. Zij heeft afgelopen zomer samen met Karl Vannieuwkerke door Vlaanderen getrokken met het programma ‘Vive la vie’. Daarin stond ‘genieten van het leven’ centraal. Ook op dit moment is zij samen met Karl te zien op ‘de Belg’ waar zij de muziek verzorgt in het sportprogramma: ‘Vive le velo’.

Presentatie
Anne Megens (beleid AWVN). “Ondernemers en werkgevers die lid zijn van AWVN verdienen het om gehoord te worden in polder en politiek. Ik wil met gedurfde ideeën een bijdrage leveren aan vernieuwend sociaal beleid in Nederland. Aloude problemen vragen vaak om nieuwe oplossingen en vele kleine stapjes maken ook een grote verandering!” Anne Megens is adviseur beleid en strategie bij AWVN. Daarvoor was zij tot 2017 senior beleidsmedewerker en plaatsvervangend directeur Directie Sociale Zaken bij de SER.

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
  Login

  Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
  Registratie
  Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.