Home / AWVN-agenda / congres / Eeuwfeest AWVN
Theater Philharmonie, HaarlemTheater Philharmonie, Haarlem, donderdag 20 juni 2019

Eeuwfeest AWVN

Op donderdag 20 juni 2019 vieren werkgevers 100 jaar AWVN en daarmee 100 jaar vernieuwend werkgeven in Nederland.

Dit eeuwfeest bevat een congres in de plenaire zaal en een feestavond voor iedereen die betrokken is (geweest) bij 100 jaar werkgeverschap in Nederland. In één oogopslag zien wat u kunt verwachten? Bekijk de uitnodiging hier

Eeuwcongres, 15.30 uur, sprekers zijn onder meer:

Wouter Koolmees
Als Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hij vanuit het regeerakkoord de opdracht om de arbeidsmarkt in balans te brengen en het pensioenstelsel te hervormen. Tijdens het eeuwfeest gaan de leden van Jong AWVN met hem, Aart Jan de Geus en Lodewijk Asscher in gesprek over zijn blik op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.
Karim Benammar – radicaal anders dan over werk
Filosoof en auteur van diverse boeken over werk, waarde en de economie. Tijdens zijn optreden gaat Karim in op het verschijnsel van schaarste. Kunnen we op een andere manier naar onze consumptiemaatschappij, leefwereld en economie kijken? Kunnen we ons niet langer laten leiden door een gevoel van schaarste, maar in plaats daarvan vanuit een gevoel van overvloed? Dit is radicaal en niet vanzelfsprekend, maar kan – volgens Benammar – wel het verschil maken.
Ylva Poelman – innovatie in de natuur
Bij het denken over innovatie vergeten we de grootste en langstlopende innovatie ter wereld: de natuur zelf. Ylva Poelman is natuur- en sterrenkundige gespecialiseerd in bionica, innovatie en peoplemanagement. Met haar verhaal neemt ze het publiek mee in de lessen die systemen in de natuur te bieden hebben voor organisaties die moeten innoveren.
Aart Jan de Geus
Voorzitter van het college van bestuur van de Bertelsmann Stiftung (D) en tussen 2002 en 2007 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de roerige tijden van de kabinetten Balkenende I & II. Tijdens het eeuwfeest gaan de leden van Jong AWVN met hem, Wouter Koolmees en Lodewijk Asscher in gesprek over zijn blik op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.
Lodewijk Asscher
Inmiddels is hij fractievoorzitter voor de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer en tijdens kabinet Rutte II Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als minister sloot hij het sociaal akkoord van 2013, voerde de Wwz in en verkortte de wettelijke ww. Tijdens het eeuwfeest gaan de leden van Jong AWVN met hem, Wouter Koolmees en Aart Jan de Geus in gesprek over zijn blik op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.
Nora Kanters
Adviseur leiderschapsontwikkeling bij NS. Nora is een van de drie jonge werkgevers die in gesprek gaan met Wouter Koolmees, Lodewijk Asscher en Aart Jan de Geus.
Hasher Amadi
Executive advisor bij KLM Royal Dutch Airlines. Hasher is een van de drie jonge werkgevers die in gesprek gaan met Wouter Koolmees, Lodewijk Asscher en Aart Jan de Geus.
Marlous Wind Marlous Wind
HR-specialist reorganiseren bij Shell. Marlous is een van de drie jonge werkgevers die in gesprek gaan met Wouter Koolmees, Lodewijk Asscher en Aart Jan de Geus.
Harry van de Kraats
Als algemeen directeur van AWVN heeft Harry van de Kraats al verschillende vernieuwende, innovatieve voorstellen voor de toekomst van werk gedaan. Tijdens dit eeuwcongres presenteert Harry zijn ideeën bij het werkgeverschap van de toekomst.
Guido van Woerkom
Als voorzitter van de Raad van Toezicht van AWVN vertegenwoordigt Guido van Woerkom mede het geluid van werkgevers in Nederland.
Inge Diepman
Dagvoorzitter.

De informele feestavond is een parade met eten en veel live optredens: muziek, cabaret, dans en lezingen. De avond wordt afgesloten met een exclusief en spetterend optreden van een van de meest veelzijdige zangers van Nederland. De feestavond begint rond 17.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Informele feestavond in de vorm van een parade, 17.00 uur, optredens van onder meer:

Marieke Blom
Marieke Blom is hoofdeconoom bij ING Nederland en is verantwoordelijk voor het onderzoek naar (macro-)economische trends en ontwikkelingen. Marieke gaat in op de relevante trends en ontwikkelingen in de wereld van werk. Waar moet u rekening mee houden en wat zijn voor u als werkgever de belangrijkste consequenties?
Martin Visser
Martin Visser is econoom, columnist en journalist bij De Telegraaf. Martin is een van de meest ingevoerde journalisten in de wereld van werkgevers: arbeidsmarkt, sociale zekerheid, overlegeconomie, platformeconomie. Martin geeft zijn mening over actuele economische ontwikkelingen.
Herman Pleij
Herman Pleij is emeritus hoogleraar Nederlandse letterkunde. Hij publiceert veel over cultuurhistorische onderwerpen, zoals het vraagstuk van de nationale identiteit. Hij is nog altijd vaak te zien in praatprogramma’s op de Nederlandse televisie. Op het eeuwfeest neemt hij het publiek mee op reis door het Nederland van de afgelopen honderd jaar.
Abdelkader Benali
Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op het eeuwfeest neemt hij het publiek mee in zijn wereld.
Dennis van den Broek
Wat betekent digitale innovatie voor traditionele verdienmodellen? Hoe kan je op een disruptieve manier werk organiseren? Dennis is creatief directeur van internetbureau Indicia en in Tilburg en omgeving bekend als ‘digital innovator’. Hij gaat met het publiek op zoek naar de antwoorden op deze vragen.
Ellen Deckwitz
Heeft u weleens een gedicht gelezen dat u niet begreep? Geen angst! Ellen Deckwitz is een van de leukste en grappigste dichters van Nederland en neemt u mee in een wervelende mix van stand-up poetry, theater en cabaret. Eén ding is zeker: na deze twintig minuten is poëzie nooit meer hetzelfde.
Eric Vloeimans
Eric Vloeimans is een van de beste en bekendste jazztrompettisten van ons land en won onlangs nog een Edison. Zijn werk raakt vaak aan pop- en filmmuziek, zo werkte hij in 2015 mee aan het album van Armin van Buuren. Tijdens het eeuwfeest treedt hij samen met Ramon Valle op.
Ramon Valle
Ramon Valle is een Cubaanse pianist die sinds 1997 in Nederland woont. Zijn roots zijn terug te horen in zijn expressieve en virtuoze pianospel. Met enorm veel energie weet hij elke zaal plat te spelen. Tijdens het eeuwfeest treedt hij samen met Eric Vloeimans op.
Maarten van Kroonenburg
Maarten van Kroonenburg is als investeerder, adviseur en coach betrokken bij vele startups. Maarten weet wat er nodig is om een innovatie echt te laten slagen. Tijdens het eeuwfeest gaat Maarten in op de echte succesfactoren van vernieuwing en innovatie.
Laetitia Gerards
Laetitia Gerards is sopraan en wordt genoemd als een van de grootste zangtalenten van ons land. Ze weet klassieke muziek en het musicalrepetoire op weergaloze manier met elkaar te verbinden. Naast haar prachtige stem is ze bovendien een podiumperformance van formaat.
Yori Swart
Yori Swart is singer-songwriter en won ooit de Grote Prijs van Nederland. Ze was 3fm serious talent en treedt al geruime tijd op met Ilse de Lange. In september 2017 bracht ze het prachtige album ‘September’ uit, waarmee ze onlangs te horen en zien was bij De Wereld Draait Door. Tijdens het eeuwfeest speelt ze speciaal voor ons een aantal van haar prachtige liedjes.
Geert de Bruin
Geert de Bruin geldt als het geheugen van AWVN. Geert heeft ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van AWVN zo’n vijftig hoogtepunten uit 100 jaar werkgeverschap in Nederland opgeschreven. De publicatie Het geheugen van de Polder verschijnt tijdens het eeuwfeest en Geert verzorgt een mini-college over 100 jaar werkgeverschap in Nederland.

Concert 20.30 uur (tot 21.30 uur) door:

Roel van Velzen en band
De debuutsingle ‘Baby Get Higher’ zorgt in 2006 voor een spectaculaire entree van Roel van Velzen in de Nederlandse popmuziek. De veelzijdige muzikant maakt direct een blijvende indruk. Nu – drie albums, zestien singels, vijf awards, een Gouden Harp, twee theatertours en oh zo vele optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie en festivalpodia. En het blijft daar niet bij, samen met zijn band staat hij garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Roel van Velzen en zijn band sluiten het eeuwfeest af met een spectaculair optreden waarin hij zijn grootste hits en enkele van zijn favoriete nummers speelt.

 

Het eeuwfeest is bestemd voor leden en genodigde relaties, er zijn geen kosten verbonden aan het eeuwfeest.

  • Inschrijven