Home / AWVN-agenda / congres / HR-congres: De wendbare organisatie
Theater Maitland, DriebergenTheater Maitland, Driebergen, donderdag 08 maart 2018

HR-congres: De wendbare organisatie

AWVN organiseert – in samenwerking met Sublime.FM – op 8 maart een congres voor iedere HR-professional die verantwoordelijk is voor de wendbaarheid van de organisatie en de (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers. De centrale vraag: hoe kan HR de flexibiliteit van organisatie én medewerker verbeteren?’

Muzikale omlijsting congres door Jared Grant
Voorafgaand en tijdens het congres zingt Jared Grant enkele nummers. Jared Grant is een jonge Nederlandse muzikant met een geheel eigen soulsound. Bekend van o.m. North Sea Jazz, The Voice of Holland (2015) en Let’s dance.

Tijd
Ontvangst vanaf 13.00 uur; aanvang programma om 14.00 uur, afsluitende borrel om 17.00 uur.

Kosten
Gratis toegankelijk voor leden van AWVN. Niet-leden (alleen op uitnodiging) betalen € 199.

 • Programma en sprekers HR-congres 'De wendbare organisatie'
  13.00 uur Ontvangst
  14.00 uur Interactief programma met onder meer
  Introductie door Harry van de Kraats
  De algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN heet u welkom en plaatst het thema wendbaarheid in context van de uitdagingen waar werkgevers voor staan.
  Key-note Fabian Dekker
  Mogelijkheden van HR om mensen in beweging te krijgen
  Fabian Dekker is wetenschapper en verricht momenteel – in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – uitgebreid onderzoek naar vrijwillige arbeidsmobiliteit. Is nudging daarbij echt de oplossing zoals vaak wordt beweerd? Wat kunt u als HR doen om mensen in beweging te krijgen en de interne organisatie te flexibiliseren?
  Key-note Max Pas
  De medewerkersreis (employee journey)

  Max Pas is klantbelevingsspecialist en brengt op ons verzoek de ‘klantreis’ van een medewerker in kaart. Hoe ziet de reis eruit als de medewerker bijvoorbeeld aan de slag wil met z’n inzetbaarheid? Op welke momenten tijdens de reis heeft de medewerker contact met HR? Wat verwacht de medewerker van HR? Wat kan HR doen om beter in te spelen op de klantreis van de medewerker?
  Key-note Marjolein Reijs
  McDonald’s en de transitie naar een wendbare organisatie

  Marjolein Reijs is HR-director bij McDonald’s Nederland en verantwoordelijk voor de omschakeling naar een wendbare organisatie. Welke werkzaamheden veranderen? Hoe verander je, hoe stimuleer je verandering bij anderen? Hoe beïnvloed je de engagement van de medewerkers, in het bijzonder de generatie Z? Wat zijn de geleerde lessen op dit gebied?
  Tafelgesprek van de vooruitgang
  In gesprek over drie actuele HR-thema’s rond de wendbare organisatie
  Paul van Liempt
  gaat met verschillende deskundigen in gesprek over de wendbare organisatie. De volgende thema’s komen daarbij uitgebreid aan bod:
  • wendbare medewerkers: wat helpt, wat motiveert, hoe stimuleren, hoe faciliteren?
  • total workforce management: wat is het, wat kun je ermee, hoe begin je?
  • het nieuwe beoordelen: wat is er zo nieuw aan, wat zijn voordelen, hoe beginnen?
  Uiteraard is er voor u voldoende gelegenheid om te participeren in deze gesprekken.Deskundigen aan tafel:
  Paul van Ass, voormalig bondscoach Nederlands mannenhockeyteam
  Als coach wist Paul van Ass successen te boeken met een nieuwe c.q. andere spelopvatting en een ander – soms controversieel – selectiebeleid. Paul kan enthousiast vertellen over zijn (positieve en negatieve) ervaringen met dit soort veranderprocessen en weet zijn geleerde lessen te vertalen in concrete adviezen voor veranderprocessen in organisaties.

  Felix Bartelomij, hoofd people development ABN Amro
  Felix Bartelomij gelooft dat het ontwikkelen van een waardevolle ‘Customer Experience’ vereist te investeren in een betekenisvolle ‘Employee Experience’. Hij is binnen ABN AMRO nauw betrokken bij het bevorderen van de wendbaarheid van zowel medewerker als organisatie. Hij draagt bij aan een minder hiërarchische cultuur waarin agile werken wordt gestimuleerd. Stimuleert teams en medewerkers om eigenaarschap te nemen over eigen prestaties en ontwikkeling. Onder meer door forse veranderingen in het invullen van Performance Management en initiatieven tot investeren duurzame ontwikkeling van medewerkers.

  Renske Rietbergen, directeur HR-innovatie bij AWVN
  Renske Rietbergen is als HR-manager, werkgeversadviseur en directeur HR-innovatie al vele jaren betrokken bij de sociale innovatie van vele tientallen organisaties in Nederland. Renske is de laatste jaren intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van Tiptrack, de online tool waarmee werknemers zelf grip kunnen krijgen op de eigen loopbaan.

  17.00 uur Netwerkborrel met een DJ van Sublime.FM
 • Inschrijven