Home / AWVN-agenda / conference call / Praktijktafel ‘Preventie uitval door psychische klachten’
dinsdag 31 maart 2020

Praktijktafel ‘Preventie uitval door psychische klachten’

= GAAT DOOR ALS CONFERENCE CALL =

Goede kans dat u als werkgever te maken heeft met uitval van werknemers door psychische klachten: in ongeveer één op de drie gevallen zijn psychische klachten de oorzaak van ziekteverzuim.
Niet gek dus, dat werkgevers behoefte hebben aan meer kennis, handvatten en aanpakken om beter om te gaan met medewerkers met psychische klachten en uitval van deze medewerkers te voorkomen.

Er is al veel input beschikbaar, maar werkgevers weten in specifieke situaties vaak nog niet goed hoe te handelen. Ook missen ze hierbij gerichte ondersteuning.

Daarom organiseren AWVN en De Normaalste Zaak op dinsdag 31 maart (14.00 – 16.00 uur) de virtuele praktijktafel ‘Voorkomen van uitval door psychische klachten’. Deze sessie is bedoeld om de ervaringen en behoeften van werkgevers uit te wisselen en te verzamelen.
De resultaten van deze praktijktafel vormen het vertrekpunt om praktische, werkende aanpakken en instrumenten te ontwikkelen en te verspreiden, waarmee werkgevers uitval van medewerkers door psychische klachten beter kunnen voorkomen.

Hebt u ervaring met medewerkers met psychische klachten en heeft u belangstelling om aan deze praktijktafel aan te schuiven, maakt u dit dan kenbaar via deze link.