Vakblad Werkgeven

Werkgeven is het tijdschrift van AWVN en bericht over alle aspecten van het werkgeverschap zoals beloningsvraagstukken, arbeidsrechtelijke kwesties, cao-besprekingen, reorganisaties en fusies, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, functieonderzoek en grensoverschrijdende arbeid.
Werkgeven verschijnt vier keer per jaar, en wordt gratis verspreid onder leden van AWVN en beslissers op het gebied van sociaal beleid. Oplage: 10.000 exemplaren. Geen lid, maar wel geïnteresseerd in een los abonnement? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, 070 850 86 05, of werkgeverslijn@awvn.nl.

WERKGEVEN.png ​Werkgeven
is nu ook als
digitaal magazine
beschikbaar


Hieronder vindt u de artikelen, rubrieken en columns die in de laatste editie (2017/2 - zomer) zijn verschenen. De volgende editie verschijnt in september 2017.

Artikelen

AK-WG-2017-2-INTERVIEW-TEN-BOS.png AK-WG-2017-2-TROFEE-OSB.png

René ten Bos
Interview met de Denker des Vaderlands, hoogleraar Filosofie van de Managementwetenschappen én spreker op het komende AWVN-jaarcongres: René ten Bos. Hij betoogt dat het Amerikaanse
managementdenken in Nederlandse bedrijven tot wantrouwen leidt en ervoor heeft gezorgd dat bedrijven in de war zijn geraakt. Slecht voor het innovatieve vermogen, aldus Ten Bos.

 

Hersteld vertrouwen
Moeizaam cao-overleg was in het verleden niet ongebruikelijk in de schoonmaakbranche, maar
onlangs kwam in slechts drie maanden tijd een nieuwe, breed gedragen cao tot stand. In de aanloop naar de onderhandelingen zette werkgeversorganisatie OSB alle zeilen bij om het vertrouwen te herstellen. Daarvoor ontving de brancheorganisatie de eerste AWVN-trofee
voor Vernieuwend werkgeven.

AK-WG-2017-2-CAO-TUSSENSTAND.png AK-WG-2017-2-STEEN.png

Actuele cao-cijfers
De Nederlandse economie groeit. Dat is duidelijk te zien aan de loonafspraken die werkgevers en vakbonden in de eerste vijf maanden van 2017 hebben gemaakt. En voortaan kan iedereen zelf eenvoudig de meest actuele cijfers op cao-gebied boven water krijgen: via de cao-kijker, een nieuwe website van AWVN.

 Hans van der Steen
Na 36 jaar voor AWVN werkzaam te zijn geweest, neemt Hans van der Steen afscheid van de wereld van cao’s, werkgevers en vakbonden. Een terug- en vooruitkijkende beschouwing
aan de hand van negen trefwoorden.

AK-WG-2017-2-TIPTRACK-UITZEND.png AK-WG-2017-2-JAARCONGRES2017.png

Tiptrack in de flexbranche
De uitzendsector gaat experimenteren met Tiptrack, de door AWVN ontwikkelde online tool die werkenden helpt om te reflecteren op hun gezondheid, ontwikkeling, financiën en werksituatie. Adriana Stel, directeur van STOOF, het opleidingsfonds van de flexbranche, heeft hoge verwachtingen.

               Aan zet. Werken aan verandering
Het AWVN-jaarcongres 2017 vindt plaats op 9 oktober. Werken aan verandering, is het onderwerp. Maar het is steeds duidelijker dat we — als ondernemer, werkgever, overheid, werknemer en burger — dat gezamenlijk zullen moeten doen. We zijn dus zelf aan zet.

Rubrieken en columns
AK-WG-2017-2-TIPTRACK-RUBRIEK.png

Stress en burn-out voorkomen
Doe meer met Tiptrack

AK-WG-2017-2-WERKGEVERSLIJN.png

Vakantie
Vraag ’t de AWVN-werkgeverslijn 

AK-WG-2017-2-ARBEID-EN-RECHT2.png
Arbeid en Recht
AK-WG-2017-2-KRAATS.png AK-WG-2017-2-DE-LEIJ.png

In de bestuurskamer
Column Harry van de Kraats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geknecht werkgeverschap
Doordenken met Ronald de Leij