Ontwerpers in arbeidsverhoudingen

COVER-ONTWERPERS-ARBEIDSVERHOUDINGEN.pngArbeidsverhoudingen zijn sterk in verandering. Door hogere opleidingsniveaus, veranderende levenspatronen en veranderende economische omstandigheden (internationale concurrentie) hebben werkgevers en werknemers andere verwachtingen van elkaar dan vroeger. In het boek 'Ontwerpers in Arbeidsverhoudingen; schets, beeld en ambitie' geven verschillende vooraanstaande werkgevers, wetenschappers en andere deskundigen hun visie op de arbeidsverhoudingen van de toekomst.

Gaan we het failliet van de vakbeweging meemaken? Is het einde van het poldermodel nabij? Wat is de rol van werkgevers in een verscherpend klimaat van arbeidsverhoudingen? Zijn de nationale en internationale arbeidsverhoudingen bestendig en toekomstgericht? Is er werkelijk iets aan het veranderen? Dat zijn vragen die in de artikelen, essays en columns de revue passeren.

Ontwerpers in Arbeidsverhoudingen; schets, beeld en ambitie kwam tot stand onder redactie van Arjen Verhoeff en Geert de Bruin en bevat onder meer bijdragen van Hans de Ruiter (directeur Human Resources van Heineken Nederland), Hans van der Heijden (hoofd Arbeidsvoorwaarden bij Rabobank Nederland), Ronald de Leij (publicist en beleidsstrateeg van AWVN), Wout Buitelaar (hoogleraar Economie, Universiteit van Amsterdam), Arjo Klamer (hoogleraar Economie, Erasmus Universiteit), Ton Wilthagen (hoogleraar Arbeidsmarkt, Universiteit van Tilburg) en Hans van der Steen (directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid van werkgeversvereniging AWVN).

Het boek is te bestellen bij de AWVN-werkgeverslijn, 070 850 86 05 of werkgeverslijn@awvn.nl.
Leden van AWVN betalen € 35 (incl. BTW). Niet-leden betalen € 49,50 (incl. BTW).
De mogelijkheid van een projectaanbieding is bespreekbaar.