SNPI-congres 2014: delen is het nieuwe ondernemen

31-01-2014

‘Participatiesamenleving’ was het woord in 2013. Maar het financieel participeren van werknemers in het financiële kapitaal van het bedrijfsleven is nog erg onbekend.

Toch zijn Nederlandse werknemers en werkgevers zijn positief ten aanzien van financiële werknemersparticipatie, zo blijkt uit onderzoek naar Financiële werknemersparticipatie in Nederland. Het onderzoek is door de Erasmus universiteit uitgevoerd in samenwerking met AWVN, vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, NV Medezeggenschap en SNPI (Stichting Nederlands Participatie Instituut). De onderzoeksresultaten worden op donderdag 13 maart in Rotterdam gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens het congres ‘Delen is het nieuwe ondernemen’, in de Erasmus Universiteit, waarvoor u zich hier kunt aanmelden.

Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten komen er vertegenwoordigers van bekende Nederlandse ondernemingen aan het woord die vertellen over hun ervaring met werknemersparticipatie in de praktijk. Zowel Van Lanschot Bankiers als ASML leveren een bijdrage. Verder is dé goeroe op het gebied van financiële werknemersparticipatie in Amerika bereid gevonden om een presentatie te geven: Prof. Joseph. R. Blasi van Rutgers Business School NY en auteur van Citizen Share; putting ownership back into democracy.

De middag biedt tevens de mogelijkheid om op de aanwezige bedrijvenbeurs informatie over financiële participatie te verzamelen bij tal van verschillende bedrijven.