Met Tiptrack blijven leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan

03-04-2017

De SER bracht onlangs advies uit over postinitieel leren: onderwijsinstellingen en de overheid moeten maatwerk gaan organiseren in het onderwijsaanbod voor volwassenen zodat het beter aansluit bij de situatie van werkenden.

Ook wil de raad voor iedere werknemer een persoonlijk ontwikkelings-spaarpotje. De werkgever kan hier fiscaal voordelig geld in storten, maar ook de overheid of de medewerker zelf. Geld dat gebruikt kan worden voor een cursus bijvoorbeeld.
Lees meer en download het advies Leren en Ontwikkelen tijdens de loopbaan op de website van de SER.

Tiptrack geeft werknemer de regie

Sinds kort kunnen werkgevers hun medewerkers Tiptrack aanbieden: een door AWVN ontwikkelde app en website vol tips en adviezen op het gebied van werk, ontwikkeling, financiën en gezondheid. Medewerkers kunnen hier zelf actief mee aan de slag en krijgen zo meer grip op hun ontwikkeling en loopbaan. De regie ligt bij de gebruiker van Tiptrack, die bepaalt zelf wat goed gaat en wat beter kan. Tiptrack heeft ook een webshop waarin producten gekocht kunnen worden die de eigen inzetbaarheid verbeteren. Werkgevers hebben de mogelijkheid om individuele budgetten via de app door de medewerker te laten besteden. De medewerker kan zo zelf een cursus of opleiding aanschaffen.
Bekijk hier meer informatie over Tiptrack