Kennisvoucher Internationaal ondernemen

06-12-2016

Met de kennisvoucher Internationaal ondernemen kunt u bij AWVN juridisch en internationaal (belasting)advies inwinnen voor de helft van de gebruikelijke kosten.

​Vanaf 1 oktober 2016 kunnen mkb-bedrijven die zich (verder) willen positioneren op de buitenlandse markt en hierbij fiscale of juridische ondersteuning nodig hebben een kennisvoucher internationaal ondernemen ontvangen. Hiermee krijgen zij een tegemoetkoming van 50% in de kosten voor het inhuren van een internationaal jurist, fiscalist of belastingadviseur. Met deze regeling wil het ministerie van Buitenlandse Zaken ondernemingen helpen om hun positie op de buitenlandse markt te verbeteren. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

U kunt bijvoorbeeld een kennisvoucher aanvragen voor:
• beoordeling van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten
• advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing
• opzetten van een buitenlandse entiteit
• andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering

Met de voucher kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten, tot maximaal € 2.500 exclusief btw. Per mkb-onderneming wordt slechts 1 voucher verstrekt. U kunt de kennisvoucher aanvragen via mijn.rvo.nl.

RVO heeft een aantal eisen gesteld waaraan de deskundige moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de kennisvoucher. De internationale experts van AWVN voldoen aan deze eisen. Hierdoor kunt u bij AWVN juridisch en internationaal (belasting)advies inwinnen voor de helft van de gebruikelijke kosten.

Voor meer informatie: neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn (070 850 86 05, werkgeverslijn@awvn.nl) of kijk op RVO.nl.