Werken aan een lerende organisatie

Locatie: Van der Valk Vianen, Prins Bernhardstraat 75, Vianen |  19-1-2018

Met een hink-stap-sprong het nieuwe jaar beginnen – vanaf half januari 2018: drie vrijdagochtenden – werken aan een lerende organisatie.

​Maak een sprong het nieuwe jaar in! Met drie inspiratiesessies:
HINK vrijdagochtend 19 januari:  ‘Van duurzame inzetbaarheidsplannen naar echte organisatiebeweging met BASF’
STAP vrijdagochtend 2 februari: ‘Het Nieuwe Beoordelen met ABN AMRO en Amerpoort’
SPRONG vrijdagochtend 16 februari: ‘Eigenaarschap & regie van medewerkers met KLM’

U kunt zich voor een enkele of voor alle bijeenkomsten inschrijven.

Tijdens drie vrijdagochtenden aan het begin van het nieuwe jaar vervlechten we participatie en dialoog, gericht op het leren van elkaar, met optredens van andere werkgevers die hun ervaringen en lessen willen delen. Zo gaat u met een voorsprong het nieuwe jaar beginnen – drie sessies: hinkstapsprong!


Tijdstippen en locatie
De inloop begint ’s ochtends om 9.00 uur, we beginnen om 9.30 uur. Om 12.00 uur begint een netwerklunch om samen verder door te praten.
Locatie: Van der Valk Vianen, Prins Bernhardstraat 75, Vianen

HINK

1e sessie vrijdagochtend 19 januari: Organisatiebeweging bij BASF
Van cassettebandjes naar een chemisch concern, van cao naar arbeidsvoorwaardenregeling. BASF ging door de jaren heen meerdere transities door. Tijdens deze eerste bijeenkomst verdiepen we aan de hand van de ervaringen van Freek Bosse, HR directeur BASF Nederland, het perspectief van de lerende organisatie. Zijn streven naar meer duurzame inzetbaarheid veranderde in een uitgebreider traject om mensen in beweging te krijgen. Hij neemt ons mee in zijn verhaal. Vragen die gedurende deze sessie aan de orde komen: waarom is dit perspectief zo belangrijk geworden, welke interventies kennen we al en welke obstakels komen we voornamelijk tegen? Wat staat ons te doen?

STAP

2e sessie vrijdagochtend 2 februari: Het nieuwe beoordelen o.a. met ABN AMRO en Amerpoort
De traditionele beoordelingscyclus doet allang niet meer wat we willen. Steeds meer werkgevers experimenteren daarom met Het Nieuwe Beoordelen. Tijdens deze tweede sessie komen twee werkgevers aan het woord over het nieuwe beoordelen in hun organisaties. Martijn Meiberg, projectleider performance management bij ABN AMRO Bank: ‘Doen we het als organisatie goed of kan het beter? Wij vinden dat het anders, beter kan. We streven een nieuwe vorm van Performance Management na die goed is voor de organisatie en die ervoor zorgt dat onze mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Vanuit intrinsieke motivatie, waarbij goede prestaties op een andere manier beloond worden. Graag nemen we je mee in de gedachtenlijnen van ons toekomstige Performance Management.’ Daarnaast kan u in gesprek met Paul Willems, bestuurder bij zorginstelling Amerpoort: wat betekent het nu écht voor een organisatie als je het gesprek over functioneren anders gaat voeren? Bij Amerpoort is sinds eind 2017 de knop om en kunnen de 2.500 medewerkers kiezen om het functioneringsgesprek in teamverband te voeren. Een vraaggesprek met de bestuurder, een manager en een zorgprofessional geeft zicht op de dynamiek die dat oplevert. Vragen die tijdens deze sessie aan de orde komen: wat is het nieuwe beoordelen? Hoe werkt het? Past het bij elke organisatie? Hoe past het in breder DI-beleid?

SPRONG

3e sessie vrijdagochtend 16 februari: Eigenaarschap vanuit HR-beleid
Eigenaarschap en regie zijn twee termen die de laatste jaren het personeelsbeleid hebben veroverd. Het is duidelijk dat effectieve duurzame inzetbaarheid niet van de grond komt wanneer werkgevers grootschalig one-size-fits-all-beleid ontwerpen. Werkenden moeten steeds meer zelf aan het roer van hun loopbaan staan. Maar wat is dat eigenaarschap precies en hoe bereik je het? Gedurende deze derde ochtend gaan we met een aantal AWVN-leden in gesprek over deze thema’s. Het podium is onder andere aan Aart Slagt, Vice President HR bij KLM. Hij wil via HR-beleid de regie van werkenden vergroten. Aan de hand van een aantal modellen leggen we de verbinding tussen theorie en praktijk. Vragen die onder andere aan de orde zullen komen: wat is eigenaarschap, welke modellen helpen dit te begrijpen en bewerkstelligen en hoe zorg je dat individuele budgetten wél worden gebruikt?

Inschrijven
• Uitsluitend voor leden.
• U kunt zich inschrijven voor een losse sessie of alle drie sessies in één keer (hinkstapspong het nieuwe jaar beginnen)
• Kosten: € 395,- voor de hele hinkstapsprong of € 150,- per sessie.
• Wilt u naar sessie één en een collega naar twee en drie? Inschrijvingen zijn niet op naam maar op lidmaatschapsnummer; onderling delen is dus mogelijk.
• Komt u samen met een collega? De tweede inschrijving van hetzelfde bedrijf krijgt 50% korting.
• Vanwege het netwerkkarakter is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.

Aanmeldingen via mevrouw Jacqueline Kooi, kooi@awvn.nl onder vermelding van:
uw naam en de namen van eventuele collega’s en de adresgegevens. Vermeld ook de sessies die u bij wilt wonen.